Почетна
Податоци за компанијата
Систем за пренос на
природен гас
Природен гас
Од идеjа...
Контакт
Фотогалерија
Јавни набавки
Законска регулатива
Линкови
Инфо (Новости)

Соопштение

ГА-МА АД-Скопје ја информира јавноста дека поради извршување на планирани ремонтни работи на транзитниот гасовод на Република Бугарија кон Република Северна Македонија од страна на Bulgartransgaz EAD, во периодот од 27 до 29 октомври 2020 година ќе транспортира ограничени количини на природен гас до корисниците.

ГА-МА АД-Скопје на 26.08.2020 година со допис ги извести сите корисници на системот за пренос на природен гас (трговци, снабдувачи и дистрибутери), како и надлежни институции за горенаведената настаната ситуација.